Fourth transnational project meeting of the

Erasmus+ Project “All-Inclusive School”

Keep on Rocking for an All Inclusive School!

Op 5 en 6 maart 2020 was Colegio Huerta Santa gastheer van de 4e bijeenkomst van het Erasmus + project “All-Inclusive School” in Sevilla, Spanje.

 Het evenement vond plaats op de Huerta Santa Ana School, waar alle projectpartners bijeenkwamen om het werk aan de All-Inclusive School intellectuele output voort te zetten:  Irecoop Emilia-Romagna, Archilabò, de State Technical Institute “Ignazio Calvi” (Italië), de Colegio Huerta Santa Ana  (Spanje), deLandkreis Kassel  (Duitsland), het County Centre of Resources and Educational Assistence  en de Vaslui County School Inspectorate  (Roemenië) en de University College Leuven-Limburg of Leuven – UCLL (België).

Door de omstandigheden, Covid-19, waren er enkele partners die online deelnamen: “Ignazio Calvi”; Irecoop Emilia-Romagna, Archilabò; de Landkreis Kassel; Vaslui County School Inspectorate. De andere partners konden de bijeenkomst in Sevilla bijwonen: University College Leuven -Limburg Leuven; County Centre of Resources and Educational Assistance en Huerta Santa Ana.

Na de verwelkoming door de Italiaanse coördinator begon de 4e transnationale bijeenkomst! Irecoop heeft het project bijgewerkt en is begonnen met het presenteren van de feedback en antwoorden van de partners over het vooraf testen van Output2 en Output3, dat plaatsvond eind 2019 en begin 2020. We hebben de antwoorden die onvolledig waren aangevuld en waar nodig gedetailleerd. Irecoop heeft ook een nieuwe structuur voor de gids van methodologieën afgeleverd, rekening houdend met enkele waarden zoals: leeftijd, onderwijsveld, enz. We zijn het er allemaal over eens dat deze verandering echt nuttig was voor diegenen die een aantal van deze structuren en methodologieën wilden implementeren om All-inclusive leraren te worden.

Na de lunch kregen we van de leraren feedback en antwoorden voor de Output3. Het beantwoordde aan een analyse van de eerste versie van Social Book Creator, waarvan revisie door de leraren geen gids volgde. Het was nuttig om te begrijpen wat leraren nodig hebben en welke stappen te nemen om een nieuwe versie van het Social Book Creator platform te verbeteren. Archilabò liet ons de nieuwe aanpassingen (kleuren, iconen…) op het platform zien en we werden uitgenodigd om deze nieuwe versie van de SBC te testen.

Er is besloten dat er een tweede testfase zal plaatsvinden om de resultaten van de eerste test van beide outputs te verbeteren, maar deze keer onder leiding van de coördinator. In deze tweede fase zal elke partner zich concentreren op 5 activiteiten (6 in het geval van de Italiaanse collega’s) en ze zullen minstens 3 keer worden getest. Ten slotte zullen de docenten en de studenten twee verschillende vragenlijsten invullen om een meer ​​nauwkeurige score te verkrijgen. Dezelfde procedure zal worden toegepast op Output 3, maar deze keer in plaats van 5 activiteiten, zullen er 10 sociale boeken worden voltooid met hetzelfde doel, om de beste feedback te krijgen om de SBC te verbeteren.

Over de verspreiding van het project hebben we besproken hoe we meer volgers op e-Twinning kunnen krijgen om ons project belangrijker te maken. De oprichting van een webinar zal een ander discussiepunt zijn in september, wanneer we elkaar in Duitsland zullen ontmoeten om onder meer de update van deze nieuwe resultaten in de tweede fase te delen.

Deze keer was het iets ingewikkelder. Het Corona Virus was de spelbreker … maar heeft iemand ooit gezegd dat het gemakkelijk zou worden? Geloof me, het is een lange weg naar de top.

Stay tuned, if you wanna keep on rocking with us.

All-inclusive school is een project (KA2 Strategic Partnership) medegefinancierd door het Erasmus + -programma van de Europese Unie.